Popular Posts

Wednesday, June 5, 2013

review : metal fortis

hello darling2 sekalian,

today i want to post a review about this particular product that i have been using less than 2 months. untuk pengetahuan semua, i memang ade problem with my skin dari dulu lagi. herm.. especially masa i dekat2 nak kawin dulu (ceh, macam la lama sgt kawin ;p). 

so, one fine day, my auntie introduce this product named "metal fortis". first time i dengar, i was like "ape tuh?!" mula2 i x percaya and i decided not to buy the product. seriously, i dah macam2 product i guna dari yang murah smpai la yang mahal. mary kay pon i guna tapi sangat mengecewakan. orang cakap, effect sesetengah product memang bergantung dengan kulit kita cepat atau tak sesuatu product to berkesan. 

to tell you guys, mana2 product i guna memang menampakkan kesan pada minggu pertama, but kesan tu x lama. and masalah2 kulit i makin bertambah pada minggu2 berikutnya. dan, kesan yang makin buruk terjadi kat kulit i. very dissapointing tau.

after one month, i realized that my auntie punya kulit sangat cantik and flawless. after nampak kesan product metal fortis tu, i pon nekad nak try. no harm trying sebab x mahal pon. very affordable!.

below adalah gambar gambar perubahan kulit muka i.



before: kulit kusam, gelap dan berjerawat

after 1st week : kulit dah mula cerah, kesan jerawat still visible

after 2nd week: kesan jerawat was fading


after 3rd week

after 1 month


before and after

p/s: pic yang saya amik ni tanpa flash dan foundation/ bedak pada muka. hanya lipstick sahaja di-apply 

sekarang percaya x? saya pon still x percaya. kesan boleh dilihat dalam 1 month jea. and disebabkan saya sgt berpuas hati dengan kesan2 tersebut, saya terus menggunakan metal fortis :)

p/s lagi: terdapat byk product metal fortis yang tidak original dipasaran. jadi pastikan anda membeli dan menggunakan product yang ORIGINAL sahaja. 

p/s lagi: entry ini adalah tidak disponsor oleh mana2 pihak. anda tidak dibenarkan untuk copy-paste gambar berkenaan.

lots of love,
xoxo
etie

Tuesday, June 4, 2013

sejarah 01.06.2012

hi tuesday!

As for today, I'm gonna tell you all about the chronology of my solemnization day.

11.00 am

Kak Ayu, my make up artist came siap sedia dengan segala senjata. huhu.. rasa mcm kat medan perang. Honestly, kak Ayu sgt profesional. Semua barang complete. Takde la datang pastu mintak tuan rumah itu ini. Kak Ayu is one you can always count on. 

Bride is ready to doll-up
 Kan I dah cakap, Kak Ayu siap bawak straigthener, curler, hair dryer complete ok! Lupe lak nak suruh photographer tangkap pic peralatan 'perang' Kak Ayu.

Time ni dah perasan-perasan cantik dah..
Ok, tengah2 make up, Ketua Kampung pulak tanye mana sirih junjung??? What??? Ok, untuk pengetahuan korang la kan, I mmg dh plan xnak pkai sirih junjung. Antara sebabnye dulang dah penuh.. boleh?? So, terpaksa la last minute my cousin pergi carik fresh flower kat bandar Melaka just to buy the flower. Daun sirih petik kat rumah orang kampung.

Seterusnya, misi meng-design sirih junjung. Thanks Peeka kerana bakat terpendam. And the result was superb!

Tekun bala tentera menyiapkan hantaran last minute




In the mean time, my cousins semua tak bagi I risau and asked to continue make-up. Sangat la dugaan masa nak nikah ni. Boleh tak vendor Pelamin called and bagitau yang dia tak jumpa glass vase yang I nak?? For God sake, kenapa baru nak bagitau pagi I nikah tu? And, I dah informed her yang I nak gelas macam tu 3 months before. She had all the time in the world to prepare everything, why on earth pagitu cakap tak dapat nak cari? I memang dah naik hantu time tu, I cakap juga, by hook or by crook, I want the vase be on the dais before I nikah! full stop! I will continue cerita pasal vendor pelamin nanti ye.. Please remind me because I tend to forget everything. Sangat la menyakitkan hati.


Tengok, tengah bersiap pon I tgh sms with vendor pelamin tu. Urgh! Sengal!
After dolled-up. Thanks Kak Ayu, I felt so gorgous on my big day
Sesi menyarung cincin pertunangan.
 2.00pm

Telah diadakan majlis pertunangan saya. Sempat la jugak merasa menjadi tunangan orang dalam beberapa minit sebelum diijab qabul. Plan asal, both hubby and I tak nak bertunang. Tapi, sekali lagi, untuk mengikut adat la (tak nak kecilkan hati sesiapa), terpaksa jugak la buat majlis bertunang. Kemudian saya terus dinikahkan oleh abah saya sendiri. Time ni rasa sgt2 terharu and nyata abah lagi nervous daripada my hubby. the moment that i will never ever forget. Korang layan la eyh gambar yang dah berhabuk ni..

abah saya yang nikahkan

his happy face setelah diijab qabul

sesi membatal air sembahyang









wah, sama tinggi dengan husband

with my parents in-law

with my beloved parents

with the bestman (marwan) and maid of honor (lynn)

my sengal cousins

with my three sisters






Monday, April 22, 2013

cardigan

floral cardigan

custom made cardigan at price rm49

fill in form here fate&faith

xoxo, 
etie

caftan

batik caftan
 no ready stock for batik caftan. kindly order if you're interested.

chiffon caftan 

only 2 pieces left. avialable colour soft pink and baby blue. price rm 49

kindly fill in form here fate&faith

xoxo,
etie

peplum design


see what i was wearing? i only make this peplum on order basis. whoever is interested, kindly fill in the form here fate&faith


xoxo
etie