Popular Posts

Thursday, July 21, 2011

+ I am a Killer!! +


Jangan terkejut plak bila baca tajuk entry this time.. As you all know I moved in to a new rent house which I rent with 2 other girls. Kire, macam I am the new add to the rent house la. Okay, Since last 2 nights, I x boleh tdo sbb rasa something was moving on my hands, legs and body. It turned out that the moving ‘thingy’ was a cockroach.. Ingatkan ada se-ekor je la kan.. bila bukak lampu, I jumpa 2 ekor lipas!!! Pergh!! Geli seyh. U tau I bunuh pkai ape? I pkai one of the wedding souvenir yang my friend bagi. Heeee.. terpaksa la sebab dah xde benda lain yang boleh dibuat senjata.

Ok, so, I decided to buy penyembur racun insect. So I bought one at 7/11. Balik rumah je semalam.. I memulakan Operasi Bunuh Lipas..  Pergh.. penat kot nak keluarkan semua beg2, tilam, meja.. nasib baik I xde katil and almari lagi.. Ingatkan nak beli once gaji masuk kang. Herm.. Berbalik pada cerita tadi, bila dah keluarkan semua barang dalam bilik I tu, I sembur satu bilik.. dan…. Keluarlah satu persatu lipas yang kepanasan sebab dah terkena racun penyembur tu..  Guess ade berapa banyak lipas keluar? 3 ekor!!! Amek ko.. I dah bunuh 2 ekor the night before and now ade remaining 3 ekor lagi.. memang satu kepuasan la bunuh lipas ni. Lepas dh make sure tak ada satu yang tertinggal pon, I kemas balik bilik I.. memang penat la.. siap pasang langsir baru lagi. 

Kalo lipas macam ni, nampak la 'cute' kan??
Kalo macam ne??? Geli siot!!!
But eventho dah ‘bersihkan’ bilik, still macam phobia nak tido.. takut ade lipas merayap lagik.. Tapi ku gagahkan jugak untuk tido.. And tengah-tengah tido tu, terasa macam nak terkencing. Pegi toilet, bukak pintu je, Nampak bapak lipas! Amek ko.. besar gile.. Cepat sembur, tibe2 ade sekor merayap kat kaki I. Rupanya ada 2 ekor. Besar-besar weh… Gile! Time ako nak kencing la.. Masa 2 ekor lipas dah jatuh kat lantai, I simbah la dengan air smpai masuk dalam lubang kat dalam toilet tu.. And masa tu, ada sekor lagi keluar, This one was the biggest! Tapi yang sedihnya, xdpt bunuh lipas yg besar tu sbb de lari masuk dalam bilik one of my housemate yang sebelah toilet.. Hopefully, xde la jadi ape2 kat my housemate tu..

xoxo,
Etie

No comments: