Popular Posts

Monday, July 11, 2011

Tersepit dan tension!!


Hey guys,

Boleh ke, kalo u guys maki hamun sedara sendiri? I am so stressful right now. Nak cerita kat sini, takut mengaibkan saudara sendiri. Haih.. sometimes I wonder, dorang ni ingat my family ni orang kaya raya ke?

I pity my parents yang dah settle down kat Melaka. Harapan dorang after dah bermastautin kat kampong ni boleh la hidup senang lenang. Tapi dek kerana orang lain, dorang terpaksa menunda harapan. Orang ingat my parents dok kampong ni, kaya sangat ke?

Itu la.. nak di marah, saudara sendiri. Nak di maki, darah daging sendiri. Tak tau la nak cakap apa.. Diharapkan orang yang berkenaan, pandai-pandai lah hidup berdikari macam orang lain. Dah beranak pinak pun, pandai-pandai la nak jaga kebajikan keluarga sendiri. Just ingatlah.. Kalau rasa diri sendiri susah, ada orang lain lagi susah. Berusaha cari jalan keluar, jangan sampai menyusahkan orang lain.

Xoxo,
Etie

No comments: