Popular Posts

Sunday, February 12, 2012

Wedding Prep: Card Hunting #2

Hi Sunday!

Remember about previous entry pasal MyOneCard Marketing? Ok, pertemuan tgh hari tadi dengan Yati (Asst. Manager, Pertama branch) tadi ended up with a positive outcome. All the misunderstanding dapat di-clear kan.. Ok la. dun want to talk much about it. So, we (Adi and I) have decided on the design of the card, the boxes, hardcover card for VIP, pictures for buntings and envelope design. We have to make 2 different design for the envelope as my abah insisted to put his and emak's picture on the envelope (so, his+her friends tau la majlis sape) and I dun really mind sbb confirm2 yang ramai jemputan adalah dikalangan kawan2 both of my parents. Just have to add rm50 for that. 

Sepatutnya harini I nak pass baju bridesmaid to Lynn. punye la confident cakap nak jumpe de kat Pertama to give the kain. Lepas abis discussion baru I sedar yg kain tu I letak kat my car. I pergi Pertama with Adi's car! ces!! sengal nak mampos. Ni semua gara2 motor2 yang terbakar rentung kat bawah rumah I. punye la excited terus ke kereta Adi masa dia sampai and excited cerita pasal motor2 yang terbakar tu, sampai lupe nak amek kain dlm kereta I which I was thinking earlier before I came down. xpe la.. since I terlupe kain tu, I ajak Lynn join kteorg shopping for bedsheet and comforter. Before that, my baby darling mucuk2 (ngengade) suggested to have lunch dulu. So, we decided to have lunch kat kedai nasi padang kat satu building Depo Hauz. Ok la.. but I recommend kalo u all nak makan kat sana, better amek menu2 goreng je, sebab murah. Nasi padang berlauk, NOT RECOMMEND! sebab mahal nak mampos! Total for the three of us pnye makan is rm50++ gile ke ape? I mkn meehon sup, lynn makan kuew teow and my baby makan nasi padang (lauk ayam + sambal kentang + sayu + kuah kari).. YES, nasi padang + lauk2 tu la yg mahal gile ok! 
Kesian Lynn, buat penat je datang tapi kain lak boleh tertinggal.. hehe.. xpe, Selasa ni kite hangout pas keje ok!

Tada, akan di-show off during my wedding nnt! sabar...


Okay, actually before we went to Pertama, we entered the Depo Hauz dulu because Adi needed to 'lepaskan hajat'. Sambil nak tunggu dia, I jalan2 la sekeliling Depo Hauz and stuck at the bedsheet+comforter set and tersuka dekat cotton set. seriously, very simple and cantik and super comfy. xsabar nak pasang kat my katil (which belum ada lagi). hahaha.. Adi suka satu design ni, tp sygnye xde queen size. yang ade cuma king size. takpe la, nak buat macam mana. dah xde rezeki. Lynn ajak pergi Sogo sebab katanya selalu Sogo mesti ade discount. Seriously, I x pernah shopping kat Sogo. This was my first time. jalan2... belek2.. and Adi suka kat satu set ni.. and very2 nice.. I pon suke.. Actually, I yang tunjuk kat de. and he likes it too! Yang ni kteorang plan nak letak kat bilik rumah Adi. Total damage (very fortunate damage) is rm386.70 for both sets ok! berbaloi2! Till then, Love!

2 comments:

Epa Zarifa said...

hye dear! wah, hunting cadar kat sogo memang giler, macam jual kain kan? btw, bile wed? kite b2b 2012 gak

jom exchange link

http://epagroove.blogspot.com

Nuzulul Fatehanie Juremi said...

hello darling, thanks sudi melepak kat blog i. haha.. best mmg best shopping cadar kat sogo tp time tu bukan gile2 la sale for cadar. salah timing. but... still ade gak la discount for certain brand. jom kte exchange link!