Popular Posts

Thursday, February 9, 2012

Wedding Prep: Vendor Pelamin

Ha.... suspen x baca title entry ni?? Saja nak buat gimmick.
Actually I nk cerita pasal potential vendor which I think, I akan reject kowt. Pelik betul la dengan certain vendor. Cerita de mcm ni.. I pegi PM satu vendor pelamin ni. Since everything dah ada, so, I just need the pelamin la. So, nak dijadikan cerita, I PM la de mntk de email kat I price utk package pelamin. De pon email la kat I pakej pelamin tu. Macam-macam la.. FYI, I mintak pakej pelamin rumah (sebab majlis I nanti buat kat rumah jea).

Dalam email de, de ade la tulis yang mereka hanya mengambil satu wedding dalam sehari untuk memastikan kualiti kerja dan yang PALING PENTING mereka bekerja mengikut bajet pelanggan..

I sent another email to him with an attachments (picture pelamin yang I berkenan sgt2) and I reply sekali “Boleh x u buat pelamin ikut bajet i. I nak pelamin sahaja. Ni contoh pelamin yang I suke”

And what makes me so surprise was that de reply macam ni “… harga pelamin kami rm1800 ke atas”

WTH?? Ni la antara vendor yang cakap x serupa ape yang ditulis.. kate bekerja mengikut bajet pelanggan, tapi de dah tetapkan pelamin mereka kononya start with rm1800 and above! Orang macam ni pon ade ke??

Xpela.. xde rezeki I. I belive, byk lagi vendor2 pelamin yang boleh buat lg cantik ikut kehendak and bajet I. I ni bukannye org yang x reasonable. I don’t care la org cakp xpe la kalo pelamin mahal2 sbb kawen cume sekali seumur hidup. For me, I am totally NOT AGREE. This is simply sbb kte kawin sekali (cuma sehari) la kita tidak patut membazir. p/s: ini utk pengantin bajet mcm I yang xde $$$ tapi masih mengkehendaki hasil kerja yang bagus.

I paham, I rasa, kalo pelamin tu, worth or the paying, I langsung xkisah. Tapi, u belum lg tunjuk kerja you and you pon bukan nye vendor yg fofular, haruskah u bersikap macam tu? Or, I je yg sensitip sgt? 

No comments: