Popular Posts

Sunday, April 29, 2012

Wedding Prep: Room

Weee....

What a beautiful Sunday and I am at my hometown!

Tugas untuk minggu ini adalah mengemas bilik pengantin. Mak & Abah gave up their room to me and dorg pindah kat bilik belakang. Yay! Thanks mak & abah. Bilik mak & abah is the most strategic and appropriate one sebab bilik yang agak luas, ade bathroom and BEST!

Bilik ni telah pon dikosong kan. Hanya tinggal nk letak perabot (yang maybe akan sampai in the mids of the month, May) and install air-cond. FYI, bilik mak & abah belom ada air-cond tp wiring for the air-cond memang dah lama siap (since rumah ni siap 3 years back). 

Yesterday, did a survey air-cond with mak & abah & cik enie. Gost, again forgot to snap pictures. Susah la kalo my baby Adi Razlan xde.. Semua bende kene buat sendiri.. xpe, mid month nanti kite balik kampung eyh baby.Okay, back to air-cond story, I dah decide nak beli yang mana. I amek yang 1HP jea sbb abah ckp, cukup la tu for the size of my room. I gi survey kat Courts Mammoth (betul ke spelling tu?) Tapi sales person tu ckp I boleh buat installment. So, I kan x pernah beli apa2 from Courts, so I daftar la dulu so they can check how much is my limit. Details semua dia dah amek and I have to wait for 3-4 working days for them to process and will let me know. I igt nak beli cash je, sebab air-cond tu murah less than 1K, tapi bila fikir2 balik, baik I amek installment sebab duit tu leh guna for my wedding preps or contingency plan, ye tak? hohoh.. Macam ni la kalo pengantin bajet cam I.

Ops, 1 month and 2 days for the BIG DAY! Ape I rasa? So so so excited! Malas nye nak balik Shah Alam, tapi esok ade meeting la pulak... Huk! Till then guys, Love!


No comments: