Popular Posts

Monday, May 28, 2012

Perasaan yang Berkecamuk

Hello Monday!

Semalam dapat SMS from one of my vendor, I terkelu sampai tak terkata. Permasalahan yang berpunca daripada 'miscommunication'. Susah betul nak luahkan kat blog ni. Tapi Alhamdulillah, semalam after discuss semula, sudah mencapai kata sepakat. Yang penting harap-harap semuanya berjalan dengan lancar. Segala terlebih dan terkurang dapat dihalalkan. 

p/s:- Ingat ye, sebelum apa2, mesti mencapai kata sepakat dan persetujuan kedua-dua pihak dalam bentuk 'black and white' supaya tiada masalah seperti ini tidak berlaku. Till then, LOVE!

Tuesday, May 22, 2012

Wedding Prep: Canopy

Hi Monday!

It was a tiring weekend. But managed to settled a few things. Let us go with canopy discussion with vendor. This guy is actually the son of the owner. His name is Iwan (that is what my abah called him la) Okay, the discussion went well. I baru tau abah discussed warna canopy cream and gold. Abah!! Dah out of theme dah tu.. So, I decided to go with ONE colour only for the canopy. Hopefully it turn out well la. Hehehe

Haa.. tu dia Iwan. Muda lagik budak ni. Tapi bagus betul tgk kawasan.

Sini la kawasan canopy
Iwan cakap maybe dia akan set up canopy awal. Lagi awal lagi bagus kan? Senang je hati I nanti :). Till then, LOVE!

Friday, May 18, 2012

Wedding Prep: Fitting Session

Hi Friday!

Do you know why I love Friday so much? I don't have to tell you because I bet you also have your own reason why you love Friday so much! 

And one of my reason, My solemnization will be held on FRIDAY. Mengambil berkat hari Jumaat yang mulia, InsyaAllah.

Okay, nak cerita, last Tuesday, I went to Ixora Couture KL to fit my baju. Alhamdulillah, xada ukuran baju yang perlu diperbetulkan. Everything was just perfect. Ye la, me and Kak Ayu pernah bekerjasama so, she know exactly how my measurement is. Walaupun ada naik and turun, tapi xde la byk sgt. hehehe.. 

Okay, OV pon tagged along. sebab kteorg nak bincang intianary majlis sekali. So, alang2 tu, baik discuss sekali arung betul x? If you guys want to watch the video teaser from HVP Production, you can go to his facebook fan page ok?

Till the, Love!

Monday, May 14, 2012

Wedding Prep: Room #2

It's Moday again!

Alamak, 2 weeks & 4 days until the Big Day. But I am not yet deliver the wedding invitation! Sape yang free boleh tolong belikan setem? Adoi..

Okay, a litle update about my preparation, my bedroom set telah sampai dengan jayanya di rumah kat Melaka semalam. A day before (Saturday), I went to Famista to give my wedding card (Sebab ade address and map), I told the driver kalau tak jumpa jalan, call la I can give direction. Tapi xde sape2 call pon sampai la petang. And suddenly received a phone call from Abah saying that the bedroom set has arrived safely! Haha.. so, pas ni, jangan cakap I bagi direction salah pulak kat map I ok? Sebab driver pakistan pon leh cari I punya rumah dengan jayanya berpandukan map yang I bagi.

Okay, about the card, I have uploaded the softcopy at my facebook, kalau kad you all belum sampai lagi, sila rujuk dulu map yang I bagi kat facebook k?

Room Lightings
 I pergi Puchong untuk lampu2 kat bilik I. I think, my bilik would be a 100% transformation. I went to House of Lightings sebab kat situ sangat2 murah ok! And service sangat2 bagus. I beli lampu berjuntai with 5 mentol (warm white) untuk letak kat middle of the room (I x beli chandelier sebab my fiance ckp tak practical for a room. Kalau nak letak kat living room xpe la) and 2 downlights (white lights). And abah request suh tambah downlights lagik dalam 4 unit untuk my parents punye bilik and 2nd living room.

The service is tip top la I can say. Dorang layan je kerenah I yang cerewet ni. Time ni I sorang2 pilih lampu since Adi dah xlarat, de tido je dalam kereta. If you want to know how long I've been in the store, sampai Adi bangun tido pon I x siap2 lagi. The shop assistant tu memang sangat membantu, bagi opinion and it's up to us la nk decide apa. Even the shop assistant tu  cadangkan benda lain, I pilih benda lain. hahaha.. you know how patient she was, sampai kan tengah2 discussion tu, I cakap kat dia, "You tunggu sini kejap, I nak pergi toilet" dia still tunggu I smpai I keluar toilet, boleh? hahaha.. Tapi worth the wait la sebab I borong quite banyak jugak la. Siap beli table lamp sekali! Total damage is RM300.

FYI, before I bought the lamps from House of Lightings, I pergi kat Top Ten. Kenapa I x beli kat Top Ten? Here's the reason why.

Pertama dan yang terpenting sekali, surprisingly for me, harga for lampu lebih mahal dari House of Lightings. Kedua disebabkan kedai yang serabut, sangat susah untuk I tengok lampu2 yang ada (tapi bila nampak harga je, memang xde mood nak tgk design2 lampu tu).

More or less like this, just that the cover is pure-ly white and only have 5 lamps

Aircond
Aircond ni, I beli yang second hand yang pkai x sampai setahun. RM500. Ala, kira ok la tu. The reason I x beli unit baru sebab kekawangan bajet. Lagipon, aircond tu still baru sebab guna x smpai setahun pun and it's LG brand. For me, it's worth it la. I bought the aircond from my owner gym tempat I beroggeng lepas kerja. Hehehe.. x sabar nak balik kampung pasang aircond and lampu.

LG Air Cond
Till the, LOVE!

Friday, May 11, 2012

Weekend Schedule

Beautiful Friday!!!

Weee.. the only day we've always waiting for! Cepat sangat masa berlalu kan? 3 weeks @ 21days to go.. Just a litle update about my this weekend activity.

Saturday : Morning - Workshop - Re-paint my car because of last Wednesday's accident
               Afternoon - Meeting with my Official Photographer
               Evening - Cari bahan-bahan untuk buat guestbook, Cari aircond

Sunday   : Morning - Continue with the guestbook
               Afternoon - Meeting with Official Videographer
               Evening - Rehat!

Hehehe.. x sabar nak balik kampung next week. Before balik nak singgah Nilai 3 to get some stuff first. And on petang tu, meeting with the Canopy Vendor to discuss about theme colour. And nak carik white chair for dressing table. Haritu I survey kat Ikea, damn expensive! Haih.. for budget bride like me, I have to be rational la.. Even nak sangat kerusi tu, tapi terpaksa buang je perasaan tu. Xpe, jom kte carik kerusi lain yang maybe lagik cantik and murah! Btw, my bedroom set pon akan sampai next week from Famista! I chose all white for the bedroom set. By the time I smpai kampung next week, the furniture will already be there. Cant wait!

 Till then, Love!

Wednesday, May 9, 2012

Real Wedding: Nadia & Firdaus

Beautiful Wednesday!

I would like to update about recent event I participated. It's Nadia's Big Day. Another of the geng member has ended her solo life :)

Another 3 weeks and 2 days @ 23 days to go to MY BIG DAY!! Feeling nervous. Btw, I am not yet applied for my wedding leave ok. Sempoi tak? hahaha

Ok, layan la this pictures ok! Love
Before her akad nikah

Me with my future Maif of Honor!

Lynn, The Groom & The Bride, Adik and Me.. Pic gelap!

She is gorjes, isn't she?

The dress by Ixora Couture KL. Santek kan??

The soulmates

Adi and I amek berkat pengantin

The bunch of crazy sengal people.. Please exclude the comel babies. They are innocent :)

My forever soulmate!

The entrance