Popular Posts

Monday, May 14, 2012

Wedding Prep: Room #2

It's Moday again!

Alamak, 2 weeks & 4 days until the Big Day. But I am not yet deliver the wedding invitation! Sape yang free boleh tolong belikan setem? Adoi..

Okay, a litle update about my preparation, my bedroom set telah sampai dengan jayanya di rumah kat Melaka semalam. A day before (Saturday), I went to Famista to give my wedding card (Sebab ade address and map), I told the driver kalau tak jumpa jalan, call la I can give direction. Tapi xde sape2 call pon sampai la petang. And suddenly received a phone call from Abah saying that the bedroom set has arrived safely! Haha.. so, pas ni, jangan cakap I bagi direction salah pulak kat map I ok? Sebab driver pakistan pon leh cari I punya rumah dengan jayanya berpandukan map yang I bagi.

Okay, about the card, I have uploaded the softcopy at my facebook, kalau kad you all belum sampai lagi, sila rujuk dulu map yang I bagi kat facebook k?

Room Lightings
 I pergi Puchong untuk lampu2 kat bilik I. I think, my bilik would be a 100% transformation. I went to House of Lightings sebab kat situ sangat2 murah ok! And service sangat2 bagus. I beli lampu berjuntai with 5 mentol (warm white) untuk letak kat middle of the room (I x beli chandelier sebab my fiance ckp tak practical for a room. Kalau nak letak kat living room xpe la) and 2 downlights (white lights). And abah request suh tambah downlights lagik dalam 4 unit untuk my parents punye bilik and 2nd living room.

The service is tip top la I can say. Dorang layan je kerenah I yang cerewet ni. Time ni I sorang2 pilih lampu since Adi dah xlarat, de tido je dalam kereta. If you want to know how long I've been in the store, sampai Adi bangun tido pon I x siap2 lagi. The shop assistant tu memang sangat membantu, bagi opinion and it's up to us la nk decide apa. Even the shop assistant tu  cadangkan benda lain, I pilih benda lain. hahaha.. you know how patient she was, sampai kan tengah2 discussion tu, I cakap kat dia, "You tunggu sini kejap, I nak pergi toilet" dia still tunggu I smpai I keluar toilet, boleh? hahaha.. Tapi worth the wait la sebab I borong quite banyak jugak la. Siap beli table lamp sekali! Total damage is RM300.

FYI, before I bought the lamps from House of Lightings, I pergi kat Top Ten. Kenapa I x beli kat Top Ten? Here's the reason why.

Pertama dan yang terpenting sekali, surprisingly for me, harga for lampu lebih mahal dari House of Lightings. Kedua disebabkan kedai yang serabut, sangat susah untuk I tengok lampu2 yang ada (tapi bila nampak harga je, memang xde mood nak tgk design2 lampu tu).

More or less like this, just that the cover is pure-ly white and only have 5 lamps

Aircond
Aircond ni, I beli yang second hand yang pkai x sampai setahun. RM500. Ala, kira ok la tu. The reason I x beli unit baru sebab kekawangan bajet. Lagipon, aircond tu still baru sebab guna x smpai setahun pun and it's LG brand. For me, it's worth it la. I bought the aircond from my owner gym tempat I beroggeng lepas kerja. Hehehe.. x sabar nak balik kampung pasang aircond and lampu.

LG Air Cond
Till the, LOVE!

4 comments:

.:shura shushi:. said...

Wah, sudah makin hampir :) Semoga semuanya berjalan lancar ya

Nuzulul Fatehanie Juremi said...

Thanks shura. nervous gile!

isarah said...

sweet gila..understanding tol..pilih sorang2 wout adi...kalau aku, dah lama dah aku merempan...yeah..kene puji sikap ko nii

Nuzulul Fatehanie Juremi said...

haa.. tau dah de xmnt bnde2 cmni. sbb de stress kalo de suggest lain, aku nk yg lain. de plak penat+ngantok, tdo dalam kete diam2.. lama punye lama aku pk, last2 amek gak ape yg de suggest mula2 ;)