Popular Posts

Friday, June 15, 2012

My New Desire

Good Friday everyone!

I have the interest of having pretty baju kurung. Seriously, I do. Unfortunately, I don't have the talent of sewing, eventho my mother is a tailor. I am not capable of things she so good at. Kenapa eyh macam tu? Sepatutnya, kalau emak pandai menjahit, memasak, mesti anak sendiri pon pandai buat semua tu kan? But NOT me!

Lepas kahwin ni, I memang bertekad nak belajar masak dan menjahit. I want my mother to be proud of me. Now tengah survey kelas menjahit, InsyaAllah I akan pergi dalam masa terdekat ni. Nanti boleh la jahit baju sendiri :) Memang tengah berkobar2.

I asked my hubby about this, tapi de cakap kat I "Jangan hangat2 taik ayam pulak". huhu.. Tak supportive langsung. I don't want to rushingly buy a sewing machine sebabnya, my mother ada machine sendiri. So, nanti balik kampung boleh spend time dengan menjahit kat her only sewing room :)

Actually, I tiba2 nak belajar menjahit lepas suka sangat beli kain2 ela yang cantik2 (symptom wedding preparation masa beli kain2 for family and bridesmaids). Ade kain I beli kat Nagoya (murah & cantik) I hantar butik untuk jahit baju kurung moden and you know how much it costs me? Jeng jeng jeng... RM150.00!! Super duper not worth it ok! And from there, I bertekad nak belajar jahit baju kurung moden! Hubby, hanta la I pegi kelas menjahit... huk huk huk

And lebih menghangatkan lagi semangat I ni, lepas tengok raya collection from INNAI RED, yang digayakan oleh Nora Danish! Melting weh tengok baju-baju dia. Memang inspired! Jom layan baju2 from INNAI RED. Sumber gambar dari facebook INNAI RED sendiri. I pilih design2 yang I paling suke je :)

Very Classy kan?

One of my fav!

Full of attitude and elegant



2 comments:

oshinz said...

suka gila yang first tu.. buat baju kawen pun okeh. kihkihkih.

Nuzulul Fatehanie Juremi said...

cantik kan??