Popular Posts

Wednesday, June 5, 2013

review : metal fortis

hello darling2 sekalian,

today i want to post a review about this particular product that i have been using less than 2 months. untuk pengetahuan semua, i memang ade problem with my skin dari dulu lagi. herm.. especially masa i dekat2 nak kawin dulu (ceh, macam la lama sgt kawin ;p). 

so, one fine day, my auntie introduce this product named "metal fortis". first time i dengar, i was like "ape tuh?!" mula2 i x percaya and i decided not to buy the product. seriously, i dah macam2 product i guna dari yang murah smpai la yang mahal. mary kay pon i guna tapi sangat mengecewakan. orang cakap, effect sesetengah product memang bergantung dengan kulit kita cepat atau tak sesuatu product to berkesan. 

to tell you guys, mana2 product i guna memang menampakkan kesan pada minggu pertama, but kesan tu x lama. and masalah2 kulit i makin bertambah pada minggu2 berikutnya. dan, kesan yang makin buruk terjadi kat kulit i. very dissapointing tau.

after one month, i realized that my auntie punya kulit sangat cantik and flawless. after nampak kesan product metal fortis tu, i pon nekad nak try. no harm trying sebab x mahal pon. very affordable!.

below adalah gambar gambar perubahan kulit muka i.



before: kulit kusam, gelap dan berjerawat

after 1st week : kulit dah mula cerah, kesan jerawat still visible

after 2nd week: kesan jerawat was fading


after 3rd week

after 1 month


before and after

p/s: pic yang saya amik ni tanpa flash dan foundation/ bedak pada muka. hanya lipstick sahaja di-apply 

sekarang percaya x? saya pon still x percaya. kesan boleh dilihat dalam 1 month jea. and disebabkan saya sgt berpuas hati dengan kesan2 tersebut, saya terus menggunakan metal fortis :)

p/s lagi: terdapat byk product metal fortis yang tidak original dipasaran. jadi pastikan anda membeli dan menggunakan product yang ORIGINAL sahaja. 

p/s lagi: entry ini adalah tidak disponsor oleh mana2 pihak. anda tidak dibenarkan untuk copy-paste gambar berkenaan.

lots of love,
xoxo
etie

2 comments:

Anonymous said...

hai dear...seem like u nmpk perubahan guna metal fortis ni kan...hmm then while using this product..apa prubahan yg jadi?saya baru guna but before ni sy xguna selalu n mix ngan product lain so kulit jadi gatal2...after using without skip it hmm skrng mengelupas..is it normal???
really appreciate if u could share it with me...n if u dont mind blh email sy??coz sy sllu bkk email jd senang ckit...tlg yer share sbb rs takutbjugak la kan...ni email sy umiyatul_haswa@yahoo.com

dinosaurminions said...

Jom ke blog: dinosaurminions.blogspot.com



Mcm.mcm ada!!!!!