Popular Posts

Tuesday, June 4, 2013

sejarah 01.06.2012

hi tuesday!

As for today, I'm gonna tell you all about the chronology of my solemnization day.

11.00 am

Kak Ayu, my make up artist came siap sedia dengan segala senjata. huhu.. rasa mcm kat medan perang. Honestly, kak Ayu sgt profesional. Semua barang complete. Takde la datang pastu mintak tuan rumah itu ini. Kak Ayu is one you can always count on. 

Bride is ready to doll-up
 Kan I dah cakap, Kak Ayu siap bawak straigthener, curler, hair dryer complete ok! Lupe lak nak suruh photographer tangkap pic peralatan 'perang' Kak Ayu.

Time ni dah perasan-perasan cantik dah..
Ok, tengah2 make up, Ketua Kampung pulak tanye mana sirih junjung??? What??? Ok, untuk pengetahuan korang la kan, I mmg dh plan xnak pkai sirih junjung. Antara sebabnye dulang dah penuh.. boleh?? So, terpaksa la last minute my cousin pergi carik fresh flower kat bandar Melaka just to buy the flower. Daun sirih petik kat rumah orang kampung.

Seterusnya, misi meng-design sirih junjung. Thanks Peeka kerana bakat terpendam. And the result was superb!

Tekun bala tentera menyiapkan hantaran last minute




In the mean time, my cousins semua tak bagi I risau and asked to continue make-up. Sangat la dugaan masa nak nikah ni. Boleh tak vendor Pelamin called and bagitau yang dia tak jumpa glass vase yang I nak?? For God sake, kenapa baru nak bagitau pagi I nikah tu? And, I dah informed her yang I nak gelas macam tu 3 months before. She had all the time in the world to prepare everything, why on earth pagitu cakap tak dapat nak cari? I memang dah naik hantu time tu, I cakap juga, by hook or by crook, I want the vase be on the dais before I nikah! full stop! I will continue cerita pasal vendor pelamin nanti ye.. Please remind me because I tend to forget everything. Sangat la menyakitkan hati.


Tengok, tengah bersiap pon I tgh sms with vendor pelamin tu. Urgh! Sengal!
After dolled-up. Thanks Kak Ayu, I felt so gorgous on my big day
Sesi menyarung cincin pertunangan.
 2.00pm

Telah diadakan majlis pertunangan saya. Sempat la jugak merasa menjadi tunangan orang dalam beberapa minit sebelum diijab qabul. Plan asal, both hubby and I tak nak bertunang. Tapi, sekali lagi, untuk mengikut adat la (tak nak kecilkan hati sesiapa), terpaksa jugak la buat majlis bertunang. Kemudian saya terus dinikahkan oleh abah saya sendiri. Time ni rasa sgt2 terharu and nyata abah lagi nervous daripada my hubby. the moment that i will never ever forget. Korang layan la eyh gambar yang dah berhabuk ni..

abah saya yang nikahkan

his happy face setelah diijab qabul

sesi membatal air sembahyang









wah, sama tinggi dengan husband

with my parents in-law

with my beloved parents

with the bestman (marwan) and maid of honor (lynn)

my sengal cousins

with my three sisters






No comments: